ОТ КЛИЕНТ ДО СПЪТНИК

ОТ КЛИЕНТ ДО СПЪТНИК

ЕДИН ОТКРОВЕН РАЗГОВОР С АНДРЕА ФОНТЕМАДЖИ – търговски директор на бизнес училището в Болоня

„Историята на моя живот по никакъв начин не беше свързана с OSM. Всичко беше перфектно организирано, буквално всеки един детайл беше на мястото си. От малък работех в семейната фирма, особено през лятната ваканция и очаквах това да продължи и в бъдеще.

Последната година в университета се случи нещо, което промени всичко. Имах своя програма за успех, но много често Вселената мисли друго. Последната година в Университета почина моя баща. Аз се сринах и оттогава започнаха сериозните трудности. Все едно нещо се взриви супер неочаквано.

Сърцето ми се разкъса на парчета, когато го загубих. И оттогава, животът ми стана като разрушена кула. Всичко изведнъж се превърна в ураган, който ме помиташе все по-дълбоко. Нещо се взриви в моята душа, като супер неочаквана буря, оставяйки ме да се боря със собствените си демони.

Това беше началото на пътя, по който научих изключително ценни 7 урока, които с радост ще споделя с вас.

ОТ КЛИЕНТ ДО СПЪТНИК

УРОК 1

ТИ СИ МНОГО ПО-СИЛЕН, ОТКОЛКОТО СИ МИСЛИШ. НЕГАТИВНОТО МИСЛЕНЕ ТЕ БЛОКИРА. ТРЯБВА ДА СЕ ДВИЖИШ, А НЕ ДА МИСЛИШ!!!

Имах стаж в Милано, а през нощта работех във фирмата. Чичо ми постоянно ми казваше, че трябва да отделям още повече време за нея. Някакси успях да се дипломирам. От друга страна, имахме и съдружничка, с която въобще не се разбирахме. След смъртта на баща ми тя очакваше да и дадем дялове, но това не се случи.

Първия голям тест за мен: Да се науча да бъда добър предприемач. От друга страна трябваше да управлявам и тези постоянни конфликти, да карам компанията да функционира, а и да се справям със загубата на баща ми.

Бях толкова отчаян, че бях взел телефона на чичо ми и си чатих в неговия месинджър без да разбера. Оказа се, че пишех на Паоло Руджери, за да разбера как може да ни помогне в тази ситуация. Предложи ми, да се видим на обяд и това беше един от най-хубавите обеди в моя живот. Говорихме дълго, и в един момент ме погледна в очите и ме попита: „Има ли някой, който ти създава трудности?“ Тогава разбрах, че той има решение за моя проблем. След няколко дни ми доставиха и първия I-Profile анализ и това за мен си беше истински удар под кръста, но също и началото на нашата работа заедно. Записах се в MBS (Mind Business School) и тогава осъзнах какво море от глупости съм сътворил. Нещата, обаче, започнаха да се променят и се случи невъзможното. Нашата съдружничка също се записа в MBS, защото всеки от нас осъзнаваше, че не може да продължава по стария начин.

ОТ КЛИЕНТ ДО СПЪТНИК

УРОК 2

АКО ТИ СЕ ПРОМЕНИШ, СВЕТЪТ СЕ ПРОМЕНЯ. ПРИЧИННОСТТА ПОРАЖДА ПРИЧИННОСТ. СВЕТЪТ Е ОГЛЕДАЛО НА НАШАТА ВЪТРЕШНА СЪЩНОСТ.

След 2 години се бяха променили много неща. Беше 2018 г. и аз се бях влюбил в този свят, защото усещах, че съм в среда от хора, които не се интересуват колко пари имах, а от самия мен, като личност. Понякога си мислех, че само се преструват и се интересуват само от това колко пари могат да спечелят от мен 😊, та дори и до ден днешен ми се струва странно. Досега не бях срещал такива хора – да проявяват истински интерес и загриженост към мен. Помогнаха ми и с това, че когато отношенията между съдружниците се стабилизираха, това значително повиши и размера на нашите статистики.

УРОК 3

ЧИСЛАТА НИКОГА НЕ ЛЪЖАТ. СТАТИСТИКИТЕ НА ТВОЯТА ФИРМА ПОКАЗВАТ КАК СИ.

Понякога знам, че консултантите на OSM не са много удобни на клиента, защото често го изкарват извън комфортната му зона, но това води до покачване на резултатите. От този момент нататък постигнах най-големите си резултати. Аз бях единствен наследник на фирмата, откакто съм се родил, която съществува 50 години.

За щастие 2019 г. всичко се движеше по план – появиха се нови сътрудници, нови клиенти, обаче вътрешно в себе си, аз не се чувствах щастлив. Усещах една празнина, която не знаех как да запълня. Уж всичко беше наред, но не изпитвах радост и щастие. Винаги съм искал да бъда предприемач, ситуацията във фирмата вървеше чудесно, но вярвам, че без OSM, че нямаше да има резултат.

Един ден се събудих и си казах: НАИСТИНА ЛИ СЛЕДВАШ МЕЧТИТЕ СИ?

Реших да замина за Маями и там ще търся успех си. Исках успехът да бъде единствено моя заслуга.

Какво се случи 2019 г.?

Представете си, продавам си колата, напускам фирмата, сменям къщата, мястото, държавата, плащам пари за билети и други разходи и отивам в Маями. И какво става? Идва Ковид.

Аз оставам в Италия без къща, без работа, без кола и със загубени пари. И в този момент осъзнах много неща: В Маями има много неща, но мечтата не е свързана с място. Тя е вътре в теб. Стопирах всичко и започнах да уча. Когато сте объркани, спрете и започнете да инвестирате в себе си!

УРОК 4

ИСТИНАТА ЩЕ ТЕ НАПРАВИ СВОБОДЕН И ЩАСТЛИВ, ВСИЧКО ОСТАНАЛО ЩЕ ТЕ НАПРАВИ БЕДЕН. БЪДИ БРУТАЛНО ЧЕСТЕН СЪС СЕБЕ СИ.

В този момент реших истински да работя и помагам на другите и започнах работа към организацията на OSM “Предприемачо, не си сам!”. И тогава разбрах, че когато помагаш на другите, помагаш на себе си!

Тогава усетих, че вече не съм сам, а съм в синхрон с другите.

Когато видях Паоло Руджери и Андреа Кондело (основателите на OSM) осъзнах, че те са ми помогнали да видя истинската истина. Има ли нещо, което искаш да промениш, но не го правиш? Трябва да се погледнеш в огледалото и да решиш, защото всички неща, които не искаш да правиш, не ти носят печалба.

Истината е истински красива. Ако видиш истината и тя е грозна – тя не истинската истина. Просто си разказваш една голяма лъжа. Да се изправиш пред истината ще ти даде свобода на теб и хората около теб.

Много ми помогна работата с други предприемачи, защото аз можех да се уча от грешките на другите. Помислете дали това може да го приложите във вашия живот?

Много време не съм се изправял пред моите вътрешни проблеми. Да посрещнеш страха те прави много по-силен и свободен. В противен случай ще платиш висока цена. Най-голямата грешка на предприемача: „Знам, че това е проблем и съществува, но не се изправям да го реша.” Стига се дори до фалити. Понякога те започват от 0, защото това нещо, пред което е трябвало да се изправят им е седяло в главата: „Не съм достатъчно силен, за да направя нещо по въпроса.“ Последствията могат да са фатални.

Започвам от нулата.

Когато започнах с OSM, израснах със скоростта на светлината, защото вече имах много опит и слушах истината. Даже се питах: „Защо нещата се случват толкова добре?“

Осъзнах голямата разлика: Хората наоколо много повече вярваха в мен!

Когато бях в собствената си фирма, постоянно слушах, че не съм достатъчно добър, за да бъда търговец.

Когато се промени този, който те наблюдава се променя и енергията, и резултата. Те повярваха в мен, повече от всеки друг. Никога не съм бил клиент, а истински приятел. Това доведе в мен до решението да продам семейната фирма и то на добра цена.

ОТ КЛИЕНТ ДО СПЪТНИК

Урок 5

ХОРАТА, С КОИТО СЕ ОБГРАЖДАШ, ОПРЕДЕЛЯТ СЪДБАТА ТИ

Има ли някой около теб, който не те стимулира и те кара да се чувстваш несигурен?

След Ковид в MBS бяхме 4 човека избягали от вкъщи, но бяхме правилните хора. Средата, в която се намирате, оказва влияние върху начина ви на мислене. MBS спаси живота ми. Другите предприемачи и ръководители ме накараха да видя друга реалност. С правилните хора, можеш да направиш всичко. С неправилните, дори и най-гениалният проект би се провалил. Сърцето можеш да чуеш единствено, ако имаш правилните хора. Бъди много внимателен! Нещата винаги се създават 2 пъти – първо в мисълта и второ в реалността. Внимавай какво си пожелаваш, защото то се сбъдва.

Бях забравих, че преди време мечтаех да бъда лектор в MBS България и да посетя тази прекрасна страна, а сега това е реалност. Направили ли сте неща, които преди 10 години са ви се стрували невъзможни? Аз промених мечтите си.

УРОК 6

ВИНАГИ МЕЧТАЙ МАЩАБНО, ПРОМЕНИ ВСИЧКО, АКО ИСКАШ, НО НЕ И ГОЛЕМИНАТА НА МЕЧТИТЕ СИ!

DREAM BIG

Големите мечти са ти присъщи! Ако не се чувстваш така, работи върху себе си. Помисли: „Кой изцежда енергията ти?“ Преди 5 години си представях този момент и това, което съм на път да постигна. Вие сте направили същото. Големите мечти позволяват да надхвърлите собствените си очаквания – погрижете се за мислите си!

Винаги можеш да ускориш темпото, но е важно да не прегориш.

  1. Първо изградих себе си, а след това успях да се погрижа за другите.
  2. Работейки сам, успявах да се движа бързо, бях станал доста добър в работата си, но работата с някого другиго ми позволи да стигна далеч.
  3. Не съм тук, за да имам цел, тук съм, за да променя света като вас и да се наслаждавам на пътуването, затова и избирам правилните спътници.

Ние преди всичко сме приятели! Казваме си истината, не се предаваме, прекарваме по-голяма част от времето си заедно. Ти можеш да направиш чудеса и аз открих една формула.

ОТ КЛИЕНТ ДО СПЪТНИК

УРОК 7

ВЯРВАЙ В ХОРАТА И ИСКРЕНО СЕ ГРИЖИ ЗА ТЯХ; ТЕ ЩЕ ТИ СЕ ОТБЛАГОДАРЯТ 100 ПЪТИ!

ФОРМУЛА

ОТ КЛИЕНТ ДО СПЪТНИК

Учене – никога да не спирате да учите и да се самоусъвършенствате.

Подкрепа – да имате времето и енергията да подкрепяте другите.

Да вярвате в себе си и хората.

Твоята мисъл е най-силното нещо и моето пожелание е да се заобиколите с хубави хора и твоята мисъл да е най-хубава най-вече към теб самия.

ТИ СИ НАБЛЮДАТЕЛЯТ НА СВОЯ ЖИВОТ И НА ХОРАТА, КОИТО СА ТИ ВДЪХНАЛИ ВЯРА; МЕЧТАЙ МАЩАБНО С ТЯХ!