Какво споделят другите за нас?

Какво споделят другите за нас?

Димитрина Стоянова

Собственик, управител и ентусиаст в e-Maistor

Прочетох книга, която буквално ме уцели точно в сърцето, точно нея търсех, вдъхнови ме и ме изкара извън себе си, за да огледам фирмата си.
Книгата е „Новите лидери“ от Паоло Руджери. Тя е за мениджъри, управители, собственици на фирми – всъщност за всички ръководители. Тя е изключително практична.

Защо ме впечатли толкова силно? Защото това винаги е бил моят подход към служителите (имам същия подход и към детето ми, между другото), но тази книга ме изпълни с нови идеи. Тя не предлага само насоки и напътствия за влияние върху хората, а по-скоро как да създадем империя, или както казва авторът: „бурна река, която помита всичко по пътя си“. Ако не се включа в обученията на 𝙊𝙎𝙈 тази година, определено ще го направя догодина.

Извадих пет големи форматни листа записки (с химикал, не на Word 🙂). Не мога да запиша всичко, и дори ако го направя, няма да усетите магията. Това, което обаче ще споделя с вас, е разширено представяне на метода на Айзенхауер.

Вероятно го знаете – онази матрица с четирите квадранта: спешно и важно, неспешно и важно, спешно и неважно, неспешно и неважно. В книгата „Новите лидери“ той беше представен от различен ъгъл, по-конкретен.

Квадрант 1 – кризи за решаване, неизбежни, но целим да са по-малко.

Квадрант 2 – дейности, които правят ГОЛЯМАТА промяна за фирмата ни.

Квадрант 3 – дейности, които би трябвало да вършат нашите служители. Не правят голяма разлика за фирмата.

Квадрант 4 – безполезна работа.

🔴 Накратко най-важен е квадрант 2, той трябва да заема 30-50% от нашето време. Кои дейности включва:

  • обучение на персонала;
  •  мотивиране на персонала;
  • планиране;
  • организация;
  • развиване на нови възможности;
  • консолидиране на важните връзки;
  • превантивни дейности (за кризи);
  • да се погрижим за нашето семейство.

➡️ Всички дейности, които водят до стратегически напредък и подобряват или подсилват структурата.

➡️ Посвещавайки време на важните, но не спешни дейности, ефективният мениджър постига постоянно подобрение на своята фирма, с по-компетентни и мотивирани служители, по-добра организация, по-голямо сътрудничество и предотвратяване и намаляване на кризите.

Повечето мениджъри работят в квадрант 1 – решават кризи, винаги на педала, и в крайна сметка са преуморени. Вечерта се заемат с дейности от квадрант 4 – безполезни, просто за разтоварване. Ако се съсредоточим върху квадрант 2, което става само чрез целенасочено отделено време само за него, ще имаме по-малко кризи за решаване.

Стана доста дълго, но много исках да ви предоставя този различен ъгъл, гледан от гледната точка на мениджър на екип, а не само на управлението на времето.

Какво споделят другите за нас?

Георги Христов

Tavex Сърбия

Курс „Говорене пред публика“ беше изключително полезен за мен, като ми даде ценни насоки как да говоря пред публика, как да структурирам речта и презентацията си и как да създавам емоция в хората.

Какво споделят другите за нас?

Катя Людтке

Консултант за организационно развитие и бизнес коуч

Най-много ми допаднаха организацията, съдържанието и обратната връзка за моето представяне, както и упражненията. В курс „Говорене пред публика“ научих три много важни неща за активирането на аудиторията, колко важна е силата на емоциите и, че за успешното представяне – първо, трябва да мога да си представя резултата. Всеки от участниците се научи да докосва емоциите на публиката и да изразява идеите си с пламенност! Промяната в нас беше истинска и трайна! Атмосферата на тренинга беше приятелска и поддържаща! Препоръчвам го на всеки!“

Какво споделят другите за нас?

Нели Лалковска

„Балканска агенция за устойчиво развитие“

На курс „Говорене пред публика“ научих колко важно е да вярвам в себе си, че съм добра и че не трябва да се съмнявам и притеснявам излишно. Не трябва да се опитвам да се отказвам. Отношението беше чудесно и професионално, примерите бяха достъпни за мен. Чрез упражненията мога да практикувам всичко, показано във времето. Допадна ми, че целият процес, в който всеки може да комуникира с всеки, беше уникален, също и че човек може да се види отстрани и да пусне задръжките от себе си. Научих, че не е нужно да се отказва човек преди да опита. Разбрах, че разговорът и отношението с хората не са страшни неща и мога да ги подобрявам. Развиването на качества в човек изисква постоянна работа.

Какво споделят другите за нас?

Нина Божилова

Управител на фирма „Игзакт инженеринг“ ООД

Уникален лектор – Иван Дзордзето! Много полезно ми беше да науча как да прилагам контакт с очите, как да съставя брилянтно въведение и как да работя с емоциите на хората. Благодаря ви!

Какво споделят другите за нас?

Владимир Лалов

Оперативен мениджър: „ВЛАДПЛАСТ“ ООД

Курс „Продажби“ беше изключително полезен за мен!

Сега разбирам, че в повечето ситуации не слушам човека отсреща, а се стремя да кажа 100 неща, от които 50 може и да се повтарят. Осъзнавам, че моят досегашен начин на продажби е бил донякъде ок, но и прекалено агресивен и вреден за мен.

Сега разбирам колко важно е да бъда по-концентриран в отсрещната страна и да се науча да слушам повече, отколкото да говоря.

Какво споделят другите за нас?

Румен Ангелов

Позиция: Собственик и основател
Фирма: „Ер строй ремонти“ ЕООД
Консултант: Любомир Анев

🎤  Какво е MBS за вас?

MBS – това е мястото, което ми дава начина и способностите, които да развивам, да се подобрявам, да си мотивирам персонала и да карам фирмата да расте напред.

🎤  Как OSM промени живота ви?

OSM ми даде развитие и смятам, че е много полезно за всеки един предприемач и собственик на бизнес.

🎤  Бихте ли препоръчали MBS и защо?

Бих препоръчал MBS на мои близки, приятели, предприемачи и не само.

Бих препоръчал OSM с две ръце.

Какво споделят другите за нас?

Валентина Малинова

Позиция: Собственик и основател
Фирма: Malinovi Esthetics&Laser Center, гр. Пловдив
Консултант: Мария Енева

🎤 Какво е MBS за вас?

MBS за мен е място, където получавам много, много нови знания, подкрепа, усъвършенствам се, и съм в среда с много, много положителни хора, които много харесвам.

🎤  Как MBS промени живота ви?

В момента, в който започнах да се обучавам в MBS, за мен стартира една огромна и голяма промяна, и то в положителен аспект.

Аз съм много щастлива, защото, за първи път в живота си, съм на правилното място и съм поела пътя, който винаги съм искала да следвам.

🎤  Бихте ли препоръчали MBS и защо?

Препоръчвам MBS на хора, които искат да се усъвършенстват, които са готови да се променят и да излезнат от зоната си на комфорт, защото само тогава ще има растеж, развитие и ще постигнат мечтите, целите си, и ще бъдат най-добрата версия на себе си.

Какво споделят другите за нас?

Георги Христов

Позиция: Управител
Фирма: ТАВЕКС Сърбия
Консултант: Анита Върбанова

🎤 Какво е MBS за вас?

За мен MBS е едно уникално място, където имам възможността да се срещна със страшно много хора, които са огромни професионалисти в това, което правят, да уча нови неща и да взаимствам от тях много добри практики, които няма къде да видя.

🎤  Как MBS промени живота ви?

MBS промени представата ми за това как един бизнес трябва да се ръководи, как да се изгради, разбирането ми за нещата, както и ми помогна страшно много да разбирам света около мен, хората – защо действат по определен начин и какво правят.

🎤  Бихте ли препоръчали MBS и защо?

Бих препоръчал MBS с две ръце на всеки, който иска да се развие като личност, като професионалист, да си създаде нови и интересни контакти, да взаимства добрите практики, да се възползва от дългогодишния опит на хората в MBS.

Какво споделят другите за нас?

Иван Лекушев

Позиция: Собственик и oсновател
Фирма: BGO SOFTWARE LTD – THE DIGITAL HEALTH LAB
Консултант: Анита Върбанова

🎤 Какво е MBS за вас?

Една от основните ми ценности в живота е постоянно да се подобрявам по най-различни начини.

🎤  Как MBS промени живота ви?

И това е точно това, което MBS ми даде – възможност да намеря най-добрия начин, по който аз мога да надграждам себе си като лидер и като професионалист.

🎤  Бихте ли препоръчали MBS и защо?

Бих препоръчал MBS на всички хора, които осъзнават нуждата от това да се развиват постоянно, да придобиват нови знания и търсят най-добрия начин, по който да намерят кратките пътища в живота, за да станат добри и успяващи лидери.

Какво споделят другите за нас?

Деси Деспотова

Позиция: Собственик и oсновател
Фирма: „Бюти Пойнт“ EООД
Консултант: Славия Иванова

🎤 С какво ви помогна I-Profile анализът?

Помогна ми да “видя” характеристиките, които трябва да подобря в себе си. Помогна ми да селектирам по-добре хората от екипа. Помага ми в подбора на персонал.

🎤 Какви резултати постигнахте след курс „Лидерство“?

Вече мога да управлявам по-добре екипа си. Приложих наученото и виждам резултати. Определено започнахме да гледаме на работата си по друг начин.

🎤 Какви резултати постигате, откакто посещавате MBS?

Увеличаваме оборотите си благодарение на хората от екипа и приложението на наученото по време на MBS.

🎤  Кой е вашият консултант?

Славия Иванова. Тя ми помогна да повярвам, че ограниченията за това какво мога да постигна, са само в моята глава. Помага ми със съвети относно ръководенето на екипа, решения, които трябва да взимам. Показва ми друга гледна точка на бизнеса.

🎤 Споделете ни още нещо:

Страхотни хора, които ти помагат да развиеш потенциала и бизнеса си.

Какво споделят другите за нас?

Галя Манчева

Позиция: Изпълнителен директор
Фирма: „Мага Паладион“ ЕООД
Консултант: Анита Върбанова

🎤 С какво ви помогна I-Profile анализът?

Да открия своите слабости и сложа фокус върху това да ги отстраня.

🎤 Какви резултати постигнахте след курс „Лидерство“?

Подобрих комуникацията с екипа си.

Какво споделят другите за нас?

Бисер Вълов

Позиция: Собственик на бизнес
Фирма: „Бийонд Ай Ди“ ЕООД
Консултант: Славия Иванова

🎤 С какво ви помогна I-Profile анализът?

За мен I-Profile анализът е възможно най-точният инструмент, който съм срещал, за отчитане на моментното състояние на качествата ми. От много години използвам различни системи за анализ на личността, но за първи път оценката е не само прецизна, но и даваща отговор на въпроса „Къде съм точно в момента по пътя си?“.

🎤 Какви резултати постигате, откакто посещавате MBS?

За мен MBS дните са завръщане към подробното осмисляне на бизнеса. Време за натрупване на идеи за подобрения. Определено ги събирам в голяма торба, а изваждайки ги по-късно, те се оказват почти готови за прилагане. Любимите ми изводи до сега са по отношение на принципите за поетапно коригиране на действията при обучение.

🎤  Кой е вашият консултант?

Славия Иванова. Тя е изключителна като личност и консултант. Лесно е да усетиш вниманието ѝ във всяко действие и съвет. Умее да бъде търпелива и деликатна, но и да заяви ясно позицията си, ако е необходима корекция. Ориентирана е към резултатите и развитието на индивидуалните качества на клиентите си, а присъствието ѝ създава среда на топлина и разбиране. Всеки разговор с нея се усеща като завръщане в уюта на дома. Безценен.

Какво споделят другите за нас?

Иван Делибосов

Позиция: Технолог и собственик
Фирма: „Фуудс Консултинг“ ООД
Консултант: Пенка Унгурова

🎤 С какво ви помогна I-Profile анализът?

Да осъзная моите слаби страни.

🎤 Какви резултати постигнахте след курс „Лидерство“?

Подобри се атмосферата във фирмата. Освободих се от токсични хора.

🎤  Споделете ни още нещо:

Благодаря на екипа. Мисля, че това което правите е полезно за всички.

Какво споделят другите за нас?

Антония Керчева

Позиция: Основател, Консултант по приобщаваща култура и лидерство
Фирма: „Kollektiv:Aspirations“
Консултант: Анита Върбанова

🎤 С какво ви помогна I-Profile анализът?

На първо място, даде ми яснота за моя бизнес потенциал към момента, за силните ми страни като предприемач и за личностните аспекти, които е нужно да подсиля.

🎤 Какви резултати постигнахте след курс „Лидерство“?

Курс „Лидерство“ беше много стойностно преживяване, което ме обогати с ценни знания, емоция и бизнес перспективи на останалите участници. Най-силно ми въздейства възможността да попивам от модела на автентично лидерство, ориентирано към човека, от лекторите Иван Дзордзето, Анита Върбанова и консултантите на OSM. След курс „Лидерство“ се подобри разбирането ми как се създава работна среда, в която хората се чувстват мотивирани и искат да дадат най-доброто от себе си. Осъзнах и колко е важно да поддържам система за регенериране на енергията, за да имам висок заряд, който да предавам и към хората, с които работя.

🎤 Какви резултати постигате, откакто посещавате MBS?

MBS ме научи на силата на мастърмайнда и, че никой не е постигнал успех без помощ и сътрудничество. В MBS открих философия за бизнеса, в която се влага интелект, опит, душа и сърце. Философия, в която хората са на първо място, и която импонира на моите ценности.

Включих се в MBS в стартиращия етап на моя бизнес. Знанията, осезаемото чувство за общност, подкрепата и вдъхновението от споделения успех, дадоха голям тласък, както за моето личностно разгръщане като предприемач, така и за създаване на устойчиви основи на моя бизнес.

Включването ми в MBS e едно безценно решение, което бележи тотално нова житейска траектория.

🎤 Кой е вашият консултант?

Моят екип-мечта – Анита Върбанова и Виктория Парладийска.

Страхотни хора и професионалисти, на които се доверявам и възхищавам.

В лицето на Анита срещнах изключително компетентен спаринг партньор и искрен приятел. Нейната перспектива ме мотивира да надмогвам себе си и да постигам успехи през автентичността, позитивната емоция и решителността. Благодаря ти за това богатство, Ани.

Работата с Виктория беше освен синхрон и голямо удоволствие. Решенията, с които се включи в мои бизнес дейности бяха много ценни. А усещането за искрена подкрепа ми даде вяра и много ентусиазъм. Благодаря ти за щедростта, Викче.

Какво споделят другите за нас?

Елена Колева

Позиция: Мениджър “Човешки ресурси“
Фирма: „АМЕР СПОРТС БЪЛГАРИЯ“ ЕООД
Консултант: Мария Енева

🎤 С какво ви помогна I-Profile анализът?

С осъзнатост. Помогна ми с това да осъзная какви възможности имам пред себе си и да не се ограничавам до познатото и рутинното, да си повярвам, че мога повече. По отношение на областите, в които трябва да работя има конкретен протокол, който също ми „отвори очите“ как да излезна от състояние, което не е градивно и е ограничаващо.

🎤 Какви резултати постигнахте след курс „Лидерство“?

Едно от важните умения е да определя какво е емоционалното състояние, какви са характеристиките „под/над чертата“ и как да се задържам във високите и градивни емоционални нива и съответно да разпознавам ниските такива и да предприемам мерки. За мен едно от най-синтезираните, конкретни и истински работещи ръководства за мотивация на служителите е това, което ми беше представено в курс „Лидерство“ на OSM. Практикувам стъпките с постигнати реални резултати.

🎤 Кой е вашият консултант?

Мария Енева. Уникална е. Помага ми да постигам осъзнатост и да преодолявам ограничаващи вярвания.

Какво споделят другите за нас?

Мартин Пеев

Позиция: Мениджър
Фирма: „Диверсистем“ ЕООД
Консултант: Славия Иванова

🎤 С какво ви помогна I-Profile анализът?

Даде ми по-ясна представа как да управлявам и на кои обучения да наблягам при настоящи и бъдещи служители.

🎤 Какви резултати постигнахте след курс „Лидерство“?

Подобри се производителността и комуникацията в екипа, а високата динамика на работа не води до излишно напрежение.

🎤 Какви резултати постигате, откакто посещавате MBS?

Повиши се мотивацията на екипа и добрите резултати не закъсняха. Това внесе спокойствие, удовлетворение и оптимизъм във всеки един, че можем и се справяме все по-добре.

🎤 Искате ли да ни споделите още нещо?

Приятели, бъдете все такъв пример за това как да се работи успешно и с добро настроение. Колкото повече хора заразите с вашия ентусиазъм, толкова повече хора ще живеят по-добре и ще предават нататък.